Hej!

Dobrze żeś tu przybył, drogi, miły Gościu,Bo Cię tu witomy szczerze i z radością,

U nas w starej izbie, w cieple przy kominku,Miło czas Se spędzisz przy piwie i winku.

 W górskim zaś powietrzu głód taki poczujesz,że wołu z racicami na łobiod spucujesz.

 A jak Se drugi piwo sorkniesz, świat się nie zawali,Pysk rękowem łotrzesz, będziesz chlastoł dalij...

ZBÓJNICKIE RARYTASY

 

ROSÓŁ -  na baraninie serwowany z sakiewkami jagnięcymi

KREM Z WARZYW Z DOMOWEJ ZAGRODY - z grzankami czosnkowymi i oscypkiem

SZASZŁYK HARNASIA - z grillowanym oscypkiem

TURNIA BESKIDZKA - placuszki domowe przekładane grillowanym oscypkiem i ogórkiem

GOLONKO JAGNIĘCE - w sosie borowikowym oraz zapiekane oscypkiem

PSTRĄG PO ZBÓJU -  z sałatką z dressingiem miodowo - musztardowym

ROLADKA Z PSTRĄGA - faszerowana borowikami i szpinakiem

FILET Z DORSZA -  grillowany i serwowany z masełkiem ziołowo - czosnkowym

SAŁATKA WIŚLAŃSKA - z kozim serem

KACZKA DZIWACZKA -  w sosie z borowików

GĘSINA - z glazurowanymi buraczkami

KRÓLIK  Z ZAGRODY -  w sosie pomidorowo - cebulowym z korzenną nutą

GULASZ MYŚLIWSKI - podawany z domowymi placuszkami

SPAGETTI PO GÓRALSKU -  ze świeżymi pomidorami i zapiekane oscypkiem

POLĘDWICZKA WIEPRZOWA -  na balsamie grillowana z warzywkami z pary

STEK Z POLĘDWICY WOŁOWEJ - na winie grillowany serwowany ze świeżymi brokułami

 

NA ŻYCZENIE - płonący udziec jagnięcy, pieczone jagnię, wędzony lub pieczony prosiok, gęśina, specjały cielęce, dziczyzna

Możliwość wspólnego grollowania na świeżym powietrzu , gotowanie kwaśnicy w kotle i wiele innych...

 SPECJALNIE DLA CIEBIE DROGI GOŚCIU NA  TWOJE ŻYCZENIE NASI WYKWALIFIKOWANI KUCHARZE PRZYGOTUJĄ  KAŻDA NAJBARDZIEJ WYSZUKANĄ POTRAWĘ

 

ZADZWOŃ  33 855 3954       NAPISZ  marketing@bavaria.pl

 

SMACZNEGO